beauty

6 amanunte pe care este necesar sa le cunosti!

Folosirea cremelor

Inaintea uscarii complete a pielii, aplic, cu degetele mijlocii ale fiecarei maini, putina crema nutritiva (de noapte), pe care o raspindesc prin usoare miscari pe toata suprafata fetei si a gatului. Miscarile simultane ale ambelor maini au ca punct de plecare axa longitudinala a fetei (si a gatului), de unde se indreapta oblic in jos si spre exterior ; deci, in primul rind fruntea, apoi obrajii, maxilarele si, in final, gitul (de la maxilarul inferior in jos). In continuare, astept ca pielea sa se imbibe cu crema, apoi inlatur surplusul cu o bucata de vata.

Mai sunt insa o serie de amanunte pe care este necesar sa le cunosti :

  1. Pleoapele. ingrijirea pielii delicate a pleoapelor inferioare si superioare impune o atentie deosebita ; crema trebuie aplicata printr-o usoara apasare cu degetul mijlociu, a carui forta este relativ mica in comparatie cu celelalte.
  2. Ungerea pleoapelor (cantitatea de crema poate fi mai mare) se face prin usoare miscari circulare. Bineinteles, ochii trebuie sa fie inchisi, iar muschii pleoapelor relaxati, incepem de la extremitatea ochiului, continuam cu pleoapa inferioara, in directia nasului, apoi trecem la cea superioara, revenind in final Ia punctul de plecare. Se recomanda ca extremitatile ochilor, unde se formeaza „laba gistii , -sa fie masate mai puternic.La sfirsit, se apasa energic pleoapele cu trei degete, care se desprind apoi brusc (fara ca degetele sa alunece pe suprafata pielii).
  3. Barbia. Dupa aplicarea cremei, raspindirea ei uniforma pe toata suprafata pielii se realizeaza intr-un anumit fel : cu dosul palmei (ca in figura) prin miscari mai energice. Este mai comod ca partea stinga a barbiei si portiunea inferioara a obrazului respectiv sa fie unse cu mina dreapta si invers. Crema se impregneaza in piele prin efectuarea unor miscari ce pornesc dinspre centru spre exterior.
  4. Gatul. Ca si pleoapele, gitul se maseaza usor cu degetele rasfirate, sensul miscarii fiind de sus in jos, respectiv de la maxilarul inferior pina deasupra claviculelor.Operatia se aseamana cu cea de repartizare uniforma a cremei, cu mentiunea ca durata ei este mult mai mare. Cremele utilizate in acest scop sint foarte variate, in functie de sezon (asupra acestui subiect vom reveni intr-un alt capitol).
  5. Cremele nutritive nu trebuie folosite zilnic ; din cand in cand este necesar ca pielea’ sa se odihneasca, pentru a respira si a secreta grasimi naturale.Retine ca atat „sub-alimentatia  pielii si uscarea ei excesiva (lipsa cremelor), cat si „supra- alimentarea  (excesul de creme si utilizarea lor permanenta) constituie o mare greseala. Aplicarea cremei si apasarea degetelor pentru a o impregna in piele nu reprezinta de fapt un masaj ? – O, nu ! Este doar ceva apropiat. Masajul propriu-zis al fetei si gitului nu poate fi realizat prin mijloace proprii. in acest scop se apeleaza la serviciile unei persoane calificate — cosmeticiana. Lipsa cunostintelor necesare pentru masarea corecta a fetei si a gitului poate avea Consecinte destul de neplacute. Prin urmare, nu te sfatuiesc sa te automasezi ; este suficient sa folosesti cremele nutritive si sa accelerezi circulatia sanguina prin apasarea si lovirea usoara a pielii.
  6. Demachierea si spalatul curata pielea fetei si a gitului doar superficial. Din cind in cind (in cazul tenului normal, de doua ori pe an sau o data pe luna pentru tenul gras), este necesara curatirea generala a pielii prin intermediul baii de aburi.

Baia de aburi

iti stringi parul sub o casca de baie sau il legi cu un prosop subtire. Stai cu fata deasupra unui vas (lighean) mic in care ai turnat in prealabil apa fierbinte. Acoperi capul si ligheanul cu un prosop sau o bucata de pinza.Operatia dureaza 10 minute, timp in care apa trebuie sa se mentina fierbinte. Pentru deschiderea porilor este suficienta aceasta simpla operatie. Daca vrei sa-ti im-. prospatezi tenul (sau daca pielea este iritata) poti inlocui apa cu ceai de tei sau musetel.Baia de aburi este recomandabila inainte de a aplica masca, pentru ca porii deschisi favorizeaza patrunderea cremei in straturile mai profunde ale pielii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *