beauty

Nu exista frumusete fara sapun si apa?

Fara sa fiu o femeie vanitoasa si superficiala, uneori — mi-e greu sa recunosc chiar fata de mine insami — as vrea sa fiu frumoasa. Sa luam, de exemplu, fata. Frumusetea ei poate fi inlocuita cu succes de o expresie placuta si atragatoare, care solicita din partea femeilor un efort minim. Este suficient sa mergi la un cabinet de cosmetica de doua ori pe luna si sa platesti mai stiu eu cit pentru tratament, plus o crema Elisabeth Arden sau Ponds.Cine are timp si bani isi poate permite si luxul acesta, cu conditia sa locuiasca intr-un oras mai mare. Din pacate, exista sute de mii de femei care nu indeplinesc cele trei conditii. Mi-ar placea foarte mult sa „raspund” de ingrijirea propriului meu ten. Este suficient sa vrei.

Se stie ca un ten foarte gras sau excesiv de uscat presupune o ingrijire speciala, uneori chiar tratament medical. In asemenea cazuri este necesara consultarea unui medic dermatolog specializat in cosmetica. In primul rind trebuie sa iei in consideratie o recomandare foarte importanta : toate metodele de intretinere a tenului se extind si asupra ingrijirii gitului. Numeroase femei uita de existenta lui, iar atunci cind constata efectele este, de cele mai multe ori, prea tirziu.

Ingrijirea gatului este recomandabil sa inceapa inca de la virsta de 25 de ani. Aceasta nu inseamna ca celelalte femei, de 30, 40 de ani (si chiar mai mult), care au neglijat intretinerea lui, trebuie sa dispere. Mai bine mai tarziu decit niciodata !Cel mai important principiu, s-ar putea spune fundamental pentru frumusete, il constituie curatenia exemplara, chiar exagerata.

Spalarea fetei si a gatului

In primul rind, inainte de a atinge fata trebuie sa te speli pe maini. Chiar daca dimineata ai facut curatenie generala in apartament, pina seara s-a depus suficient praf, la care se adauga cel de pe strada, din magazine, deci o mare cantitate de bacterii mai mult sau mai putin daunatoare. Dupa ce-ti speli miinile, te demachezi ; crema de zi, pudra, rimelul si rujul de buze trebuie „rascolite11 putin inainte de a le inlatura definitiv prin spalare. Prin urmare, aplici pe fata un strat subtire de crema grasa sau lapte demachiant, iar dupa 15 minute il inlaturi usor cu mici tampoane de vata sau cu servetele de hirtie. Chiar daca te fardezi foarte discret, se recomanda aceeasi operatie, pentru ca astfel indepartezi mai usor praful si secretiile pielii (transpiratie, grasime) depozitate in timpul zilei.

In continuare, apelezi la apa si sapun. Un produs cosmetic de neinlocuit il constituie apa de ploaie sau cea de izvor. De asemenea, este foarte indicata apa fiarta si racita, mai putin ,,tare  decat cea de la robinet, insa nu toate femeile dispun de timpul necesar in acest scop. S-ar mai putea folosi si bo- raxul cosmetic (o lingurita la o jumatate de lighean cu apa), dar, in ultima instanta, te poti limita la apa de la robinet. Din nou iti atrag atentia asupra unui principiu — pina la 25 ani se recomanda apa calda pentru spalarea fetei, iar dupa aceasta virsta — apa calduta (bineinteles daca tenul nu este gras). Calitatea sapunului trebuie sa fie cit mai buna, insa poate fi folosit si cel anume fabricat pentru copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *