beauty

Arta de a te machia! PARTEA a IIIa

De unde incepe machiajul?

 

  1. fruntea,
  2. nasul,
  3. barbia 
  4. obraji,
  5. timple,
  6. maxilare
  7. gat.

Surplusul de pudra se va indeparta cu un alt tampon de vata curat sau cu o perie moale destinata special acestei operatiuni.Pentru fardare se va prefera pudra pulbere, in timpul zilei insa pentru unele retusuri este bine sa folosim pudra compacta. Daca tenul este uscat si sensibil se va evita pudra compacta, deoarece accentueaza gradul de uscaciune a pielii.

 

Intr-o nuanta putin mai deschisa decat fondul de ten, in scopul de a imprima tenului transparenta si naturalete:

– pentru machiajul de seara sint foarte indicate tonurile de roz;

-Pentru machiajul mai simplu putem utiliza doua nuante de pudre cu care putem realiza si usoare corijari;

-pentru a da luminozitate obrazului, fruntea va fi pudrata cu o nuanta mai deschisa decit restul fetei;

– pentru a da impresia de piele bronzata, peste un fond de ten ocru se va aplica o pudra de culoare roz;

– pudra nu se va aplica niciodata pe un obraz transpirat’

– pentru ca un machiaj sa „tina”, dupa aplicarea pudrei seva tampona usor obrazul cu o bucata de proza inmuiata m apa rece si stoarsa bine. Acest mic truc indeparteaza excesul de pudrs si da pielii un aspect natural

 

Sprancenele. Forma sprincenelor poate fi modificata prin epilare dupa care se mai pot trasa linii cu creionul dermatograf.

Prima epilare este bine sa fie realizata de cosmeticiana care le va da forma corespunzatoare fetei. Daca totusi va epilati singure, dupa demachiere, desenati cu un creion dermatograf foarte bine ascutit forma sprincenei dorite’ Cu ajutorul unei pensete se epileaza toate firele de par din interiorul conturului desenat. Zona respectiva va fi dezinfectata bine si unsa cu crema. Natural, sprincenele se deseneaza prin aplicarea creionului sub forma unei serii de mici linii oblice de jos in sus, plecind de la radacina nasului.Creionul dermatograf se alege in culoarea naturala a sprincenelor. Multe femei folosesc creionul negru indiferent de culoarea parului sau a tenului, ceea ce constituie o greseala, acesta fiind indicat numai unei persoane brunete.

Vopsitul sprincenelor este indicat sa se faca in cabinetul cosmetic de catre o specialista. in cazul in care dorim s-o facem la domiciliu, vom proceda in felul urmator: vom aplica in partea de sus si

  • Pentru a obtine un aspect cit mai de jos a sprincenelor putina crema, in cazul in care sprincenele sint dese si cu firul gros; daca prezinta firul subtire si sint rare, crema se va aplica pe toata suprafata.
  • Vopseaua o pregatim intr-un castronel si o aplicam cu ajutorul unui betisor in directia cresterii firelor de par, dar nu numai la suprafata, ci si spre radacina lor .
  • Vopseaua o pastram 3—7 minute, dupa cum dorim ca firele de par sa fie mai inchise sau mai deschise la culoare. in general, se va evita vopseaua neagra, recomandate sint nuantele de maro.
  • Indepartarea vopselei se va realiza cu tamponul de vata la inceput uscat, apoi umezit in apa si stors bine. Ștergerea se face pornind totdeauna din regiunea intersprincenoasa spre timple, adica in directia cresterii firelor de par.
  • Tampoanele se umezesc cu apa si sapun, iar in cazul in care pielea ramine patata, le putem imbiba cu solutie de carbonat de calciu, frecind usor pentru a nu se irita pielea. Se spala apoi portiunea respectiva cu apa curata, se unge cu crema, dupa care se trece la pensarea sprincenelor.

Machiajul ochilor subliniaza luminozitatea lor si le intensifica farmecul prin marirea genelor.Ceea ce pina ieri era considerat extravaganta, astazi a devenit obisnuinta. Cu toate acestea, putine femei stiu sa-si machieze ochii, de cele mai multe ori efectul final fiind invers celui dorit.Din aceste considerente ne vom studia cu atentie, vom face incercari sau mai bine ne vom adresa unei cosmeticiene. Culorile trebuie sa se armonizeze cu celelalte produse pentru machiaj sau cu coloritul ochilor, cu imbracamintea etc.Unii specialisti recomanda ca pleoapele ochilor de culoare inchisa sa fie machiate intr-o culoare asortata cu rochia, iar la ochii deschisi sa se aleaga o culoare care sa fie apropiata de cea a irisului.In general, fardul de pleoape se lasa mai inchis spre marginea pleoapei, es tompindu-se progresiv spre sprincene.Exista truse pentru machiajul ochilor care cuprind nuante diferite sau mai multe nuante ale aceleiasi culori, ceea ce usureaza obtinerea unor culori estompate.

Dupa aplicarea fardului de pleoape se continua cu trasarea conturului ochilor. Acesta se efectueaza cu creionul dermatograf, cu tus sau cu un produs compact. Daca folosim creionul, acesta trebuie sa fie foarte bine ascutit. Tusul se aplica cu o pensula foarte fina, special destinata acestui scop. Se introduce pensula in tus si se trage o singura linie chiar la radacina genelor superioare.Daca pentru prima oara nu vom reusi, dupa citeva incercari vom capata dexteritatea necesara. Daca linia nu este perfecta, cu ajutorul unui betisor pe care am invirtit putina vata facem retusurile necesare.Daca este cazul, linia se poate prelungi catre coltul exterior al ochiului si pe pleoapa inferioara. in acest caz linia va fi mai subtire decit cea de pe pleoapa superioara.Culoarea obisnuita este bruna; daca ochii sint deschisi, pot fi alese si alte culori. Pentru o seara deosebita se pot folosi tonuri aurii sau argintii.

Machiajul ochilor se va continua cu rimelarea genelor.

Aplicarea rimelului se face de la radacina spre exterior. Se asteapta ci- teva clipe pentru a se usca, dupa care se procedeaza la o noua aplicare. Daca genele s-au lipit, le vom desface cu ajutorul unei periute fine, speciale. Excesul de rimei din virful genelor se indeparteaza prinzind genele foarte usor intre pulpele degetelor. Nu se recomanda aplicarea rimelului si pe genele inferioare deoarece imbatrineste figura.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *