beauty

Arta de a te machia! PARTEA a IVa

Genele si Buzele. Detalii importante!

Vopsitul genelor nu este insa o operatiune usoara, fapt pentru care se recomanda sa fie realizat de catre o specialista.Fiind vorba de o regiune sensibila, usor iritabila, este necesar, inainte de a purcede la vopsit, sa testam daca nu cumva prezentam alergie la vopsea, daca ochii sint in perfecta stare de sanatate, daca vopseaua este proaspata, daca pleoapele nu sint iritate etc.Pentru reusita este necesar ca genele si pleoapele sa fie perfect dema- chiate indepartindu-se orice urma de fard si grasime, care ar impiedica fixarea vopselei.Se umezesc doua tampoane de vata, inguste si lungi, se ung cu crema pe partea care se aplica pe piele, apoi se fixeaza pe pleoapa superioara si pe cea inferioara imediat sub gene.Se va prefera vopseaua sub forma de pasta, fiind mai usor de folosit; este suficient 1 g de vopsea amestecat cu 3—4 picaturi de perhidrol si 3 picaturi de apa. Se prepara cu citeva momente inainte de aplicare, deoarece, pastrata un timp, se oxideaza si pierde din eficacitate. Aplicarea se face cu un betisor de lemn, pornind de la radacina genelor spre virf. Dupa 15—30 de minute se sterg genele de la radacina spre virf cu un tampon de vata umezit si stors, urmat de un tampon uscat, pina ce tamponul ramine curat. Se ung pleoapele cu o crema hranitoare, se aplica timp de 10 minute tampoane de vata imbibate cu infuzie de musetel sau solutie de acid boric 3 %.

Genele false sint indicate pentru televiziune, cinematografie, teatru, deoarece ochii, la lumina reflectoarelor, isi pierd din expresixitate sau, cel mult, pentru machiajul de seara, in cazul in care genele naturale nu sint destul de dese sau lungi; in nici un caz nu se vor aplica ziua*. Aplicarea acestor gene se face inainte de machiajul ochilor .Ele se prezinta sub forma de banda sau de fire separate.Aplicarea genelor false necesita multa dexteritate, in special in cazul firelor separate cind trebuie luat cu penseta fiecare firisor, uns in partea inferioara cu solutia de lipit, apoi asezat la radacina fiecarei gene sau intre  doua gene, daca distanta intre ele este mai mare. Lungimea genelor trebuie imitata dupa a celor naturale (mai scurte spre coltul intern si extern al ochiului si mai lungi in partea mediana).Pentru celelalte forme, tehnica este asemanatoare: se tin genele cu mina stinga, iar cu mina dreapta, cu un betisor special se aplica pe banda solutia de lipit. Banda se intinde pe pleoapa presind usor, pe cit posibil mai aproape de radacina genelor naturale, in asa fel incit sa se suprapuna si sa depaseasca extremitatea exterioara cu 2—3 fire.

Dupa uscarea solutiei de lipit se rimeleaza genele pentru a le uniformiza. Genele false se pastreaza intr-o cutie speciala, dupa ce banda a fost curatata bine cu lapte demachiant sau alcool. Persoanele care poarta ochelari isi pot alege forma ramelor in asa fel incit sa urmareasca linia sprincenelor. Multi specialisti sint de acord ca ochii trebuie sa fie machiati mai puternic sub ochelari si ca se pot purta si gene false.

Machiajul buzelor este ultima operatiune de machiaj:

— pentru a mari aderenta rujului, buzele se vor pudra usor sau se va aplica pe ele putin fond de ten;

— cu ajutorul unui creion special se va trasa conturul buzelor, plecind de la comisura gurii spre mijloc,

— conturul buzei superioare trebuie sa fie mai slab catre comisuri. Acest mic truc imprima gurii un aspect surizator;

— in schimb, conturul buzei inferioare se va accentua’;

— pentru a trasa o linie perfecta este bine sa ne asezam cotul pe masa, iar creionul sa fie tinut cit mai aproape de virf;

— dupa conturarea buzelor, se va aplica un prim strat de ruj

— intredeschidem gura si introducem intre buze un servetel de hirtie pe care il presam cu scopul de a indeparta surplusul de ruj si de a nu ne colora dintii;

— dupa aplicarea rujului se poate face o pulverizare usoara a buzelor cu apa minerala sau cu o lotiune tonica.

Pentru a obtine un ruj mat, vom aplica peste ruj un strat de pudra, procedeu care are avantajul de a-1 mentine pe buze o perioada mai indelungata. Pentru a da stralucire buzelor se poate aplica peste ruj un lac de buze. Daca avem buzele deshidratate si sensibile, exista preparate speciale pentru protectie si hranire. Ele se aplica in timpul noptii si ziua sub jujul de buze.

Citeva sugestii privind machiajul

  • Daca pielea dvs. lasa de dorit se recomanda ca inainte de aplicarea fondului de ten obrazul sa fie pudrat.
  • Daca fata transpira, in special vara, se poate unge cu o crema sub forma de gel, peste care se va aplica fondul de ten.
  • Daca sinteti bronzata puteti renunta la fondul de ten, preferind o pudra compacta in nuanta pielii.
  • Daca v-a aparut un cos tamponati-1 cu putin iod alb.
  • Daca pielea luceste, o lotiune preparata din radacina de gentiana macerata timp de 3 zile in apa, folosita in fiecare seara, va remedia acest neajuns.
  • Pentru ca machiajul sa tina, treceti pe fata un cub de ghiata invelit in tifon sau aplicati pe fata o compresa imbibata cu apa minerala si stoarsa bine.
  • inainte de a va pensa sprincenele, pentru ca operatiunea sa nu fie dureroasa, stergeti regiunea respectiva cu alcool si lasati sa se usuce.
  • Daca aveti sprincene rebele pentru a le corecta directia aplicati pe periuta de sprincene putin fixativ pentru par.
  • Nu neglijati sa va machiati si gitul, deoarece in caz contrar fata va aparea ca o masca. Nu uitati ca el necesita pentru a nu imbatrini timpuriu, aceleasi ingrijiri ca si fata.
  • Ochii obositi, iritati nu cadreaza cu un obraz bine ingrijit si frumos machiat.
  • Se recomanda comprese cu solutie de acid boric, albastrele, musetel.
  • Ochii vor capata stralucire mai mare daca veti aplica rimelul apoi veti pudra genele si le veti rimela din nou.
  • Un nas rosu contrasteaza cu o fata ingrijita. Este indicat ca inainte de a incepe machiajul sa se aplice pe nas de mai multe ori comprese alternative calde-reci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *