beauty

Top 5 trenduri in skincare si beauty

Top 5 trenduri in skincare si beauty

Stiu ca inceputul prolific de an a trecut de ceva timp, dar principalele trenduri pentru acest an in materie de ingrijire si cosmetice abia acum prind un contur clar. Cred ca ati observat si voi pe toate retelele ca sunt cateva produse sau tipuri de produse care apar intr-una si despre care se vorbeste neincetat. Unele sunt trenduri sau produse de pe alte meleaguri care abia acum si-au castigat un renume mondial, altele sunt lucruri despre care se stie de sute de ani dar au revenit in atentia publicului.

1. Produsele de ingrijire coreene

Chiar de anul trecut, produsele din Coreea si-au facut intrarea si in Romania iar celebritatea lor pare doar sa creasca. De ce? Pentru ca, in general, contin ingrediente naturale si cam fac ce promit. Frumusetea asiaticelor este foarte apreciata in lume iar acest fapt se datoreaza si produselor de calitate pe care le folosesc. Cine n-a auzit de Tony Moly, Holika Holika, Missha, Skinfood sau Dr. Jart+? Si eu am fost surprinsa cand am aflat ca ultimul brand vine tot de acolo. Oare Farmasi Romania de unde vine ??

2. Mastile pentru ten: sheet, bubble sau clay

Mastile pentru ten se folosesc din cele mai vechi timpuri, insa in ultimul an toata lumea a luat-o razna cu acest tip de produse. Nu trece o saptamana fara ca un brand sa mai lanseze o masca, iar vedetele sunt cele de tip sheet, urmate de cele bubble, care formeaza un fel de spuma pe fata, si cele cu diverse tipuri de argila. Cu mandrie, pot spune ca sunt demult o impatimita a mastilor si le folosesc saptamanal inca din adolescenta. Thanks, mom!

3. Orice cu carbune

In 2016 carbunele activat a ocupat o pozitie de top in lista celor mai consumate si apreciate super alimente. De aici, a fost doar un pas pentru ca acest ingredient sa treaca si in sfera de beauty. Prima oara, au aparut pastele de dinti cu carbune, iar apoi tot felul de scruburi, masti si sapunuri.

4. Produsele de ingrijire vegane

Desi termenul de “vegan”nu este unul complet fix, in general, produsele vegane sunt cele care nu contin ingrediente de origine animala. In ultimul an, vanzarile pentru produsele de acest tip au crescut masiv, consumatorii preferand o rutina de ingrijire bazata pe ingrediente de origine vegetala. Si atentie, produsele care nu au fost testate pe animale nu sunt neaparat vegane, iar cele vegane nu sunt neaparat cruelty free, decat daca ambele sunt mentionate pe ambalaj.

5. ” Bombele” pentru baie

Nu stiu foarte clar daca la noi traducerea e fix asta, dar cred ca sunt pe aproape. Bath bomburile sunt ultima obsesie a tuturor celor pasionati de bai relaxante si de ingrijirea pielii. Recunosc ca este un trend care si mie-mi place. Acum, pe langa bilutele clasice parfumate, au aparut si unele cu tot felul de uleiuri, unturi, vitamine, arome si chiar si unele cu glitter sau tot felul de alte particule.

Sunt sigura ca mai sunt si alte trenduri pe care le-am omis sau care abia prind forma, dar promit sa revin mai spre sfarsit de an cu o colectie mai completa si mai bine documentata.

Ce parere aveti de aceste trenduri? Ce credeti ca va mai fi in voga in acest an?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *